Kösystem

Så här går det till att söka lägenhet, fordonsplats och lokal via Mina sidor:

För att göra en intresseanmälan på ett objekt krävs det att man är inloggad på Mina sidor på www.askersundsbostader.se. Du loggar in på Mina sidor med bank-id eller födelsedatum.

Du får en (1) köpoäng för varje dag du står i vår kö. Poängen är personliga och kan inte överlåtas till någon annan.

Köregler:

  • För att ställa sig i kö för bostad måste man ha fyllt 16 år. För att skicka en intresseanmälan och teckna avtal måste man ha fyllt 18 år. För att ställa sig i kö och för att söka en fordonsplats/förråd måste man ha fyllt 18 år. Du kan endast ställa dig i kö och söka en fordonsplats/förråd om du har ett aktivt eller kommande bostadsavtal.
  • Seniorbostäder: Vi har seniorbostäder på Linden – Lilla Bergsgatan 8, 12 och Sundsbrogatan 24 i Askersund och Lärkvägen 18 i Åsbro. Numera får man ställa sig i en separat kö till dessa som kallas Senior. Kravet att ställa sig i Seniorkö är 60 år och att söka bostad dit när man fyllt 65 år.
  • När vi får något objekt ledigt publicerar vi det på vår hemsida där man måste skicka in en intresseanmälan vid intresse. På varje objekt står hur länge den är publicerad.
  • Som sökande kan du lämna intresseanmälningar på 5 bostäder samtidigt, för fordonsplats och förråd gäller 3 intresseanmälningar.  Men du kan bara få 3 samtida erbjudanden på samtliga objekt.
  • Erbjudande om visning skickas ut till antingen dem 5 som har högst köpoäng eller först sökande, det ska framgå i annonsen.
  • För att gå vidare i sökprocessen måste man först svara på erbjudandet. Därefter inkomma med inkomstunderlag, referens etc. Askersundsbostäder gör sedan en prövning vem som blir tilldelad objektet.
  • Köpoängen nollställs efter att du blivit tilldelad ett objekt, men vill du fortsätta stå i kö så måste man aktivera sig på nytt för att samla poäng.

Om ni är två som ska stå på hyresavtalet:

Om både du och din partner vill stå på hyresavtalet måste du registrera din partner som medsökande innan intresseanmälan. Det är extra viktigt i de fall då er sammanräknade inkomst krävs för att få ett hyresavtal. Registrera din partner som medsökande eller dig som medsökande till din partner när ni är inne på Mina sidor eller vid en ny köregistrering.