Kösystem

Så här går det till att söka lägenhet, garage etc. via Mina sidor:

För att göra en intresseanmälan på ett objekt krävs det att man har inloggning till Mina sidor på www.askersundsbostader.se. Som ny kund gör man en köregistrering. Har man sen tidigare stått i kö väljer man logga in/glömt lösenord. Askersundsbostäder behöver kontaktas om en mejladress behöver registreras eller om man inte har någon mejladress och behöver få informationen per brev.

Du får en (1) köpoäng för varje dag du står i vår kö. Poängen är personliga och kan inte överlåtas till någon annan.

När man fått sina inloggningsuppgifter är det bara att logga in på Mina sidor och kolla sina ev. köpoäng, se hyresavier, göra en felanmälan eller lämna intresseanmälan på lediga objekt.

  • Objektet är publicerad på Torget i ca 7 dagar och under den tiden är det bara för kunden att söka på det som är av intresse. Ligger det däremot under Direkt så är det dom som söker först som får ett erbjudande, när det sedan finns fem sökande så tas objektet bort från sidan omgående.
  • Som sökande kan du lämna intresseanmälningar på 5 lägenheter samtidigt. Du kan bara få 3 samtida erbjudanden.
  • De 5 som har mest köpoäng får erbjudande att titta på objektet.
  • Den sökande måste tacka ja eller nej till objektet i systemet efter visningen.
  • Som sökande har du rätt att tacka nej till 5 erbjudande sedan så blir du spärrad i 3 mån, då samlar du inga köpoäng och du kan inte söka på något objekt under den tiden.
  • Svarar man inte på 2 erbjudande så blir man spärrad att söka i 3 månader.
  • Man måste logga in en gång i halvåret för att få stå kvar i kön.

Askersundsbostäder gör sedan prövning på vem som blir tilldelad objektet efter att erbjudande tiden gått ut.

När du får en lägenhet hos oss nollställs dina köpoäng och du blir spärrad att söka lägenhet under 6 månader från inflyttningsdatum. Men du kan aktivera din ansökan och samla poäng under den tiden.

Om ni är två som ska stå på hyresavtalet:

Om både du och din partner vill stå på hyresavtalet måste du registrera din partner som medsökande innan intresseanmälan. Det är extra viktigt i de fall då er sammanräknade inkomst krävs för att få ett hyresavtal. Registrera din partner som medsökande eller dig som medsökande till din partner när ni är inne på Mina sidor eller vid en ny köregistrering. För att kunna stå som medsökande ska du vara make/maka eller leva sammanboende under äktenskapsliknande former.